Om Coacherna

Jane Haglund, coach i Team Bodily

Coach Jane

Jane, 41 år, bor på Värmdö utanför Stockholm men kommer ursprungligen från Österlen i Skåne. Jag är civilingenjör i grunden, jobbar med kravställning, systemutveckling och projektledning och har sedan över 10 år tillbaka även haft företag som fotograf som bisyssla. Jag är förälder till två små fantastiska troll på snart 5 och 6 år, har en hund och firar tennbröllop i juli (10 år).

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag har hangglidat över Rio de Janeiro, ätit friterade gräshoppor i Mexiko, bestigit Kebnekaise och gått på glödande kol.

Bästa med Bodily? 

Oj. Stor och svår fråga! Min största vinst har nog varit att på riktigt hitta till hemmaträningen och att visa för mig själv kraften och det stora i det lilla – det måste inte vara en timme på gymmet för att vara lönt eller ge effekt.

Din resa?

Efter två barn tätt och diastas på det som gjorde att jag inte hade styrsel på min kropp så att jag inte kunde röra på mig som jag ville, kände jag inte längre igen mig själv. Det var jobbigt. Jag opererades för min diastas och ett år senare frågade Karin mig om jag inte skulle hänga på Bodily. Jag tänkte egentligen tacka nej, men beslöt mig för att använda mitt friskvårdsbidrag och ge det en chans. Det var mitt bästa beslut! Jag blev taggad direkt, kände hur bra det var för mig och har därefter bara fortsatt.

Svårt att lägga om kosten?

Nej, det tycker jag inte. Jag hade mycket sötsug i början av The Changer, men då var det också väldigt nytt och spännande så motivationen var på topp och jag tog mig igenom det. Bodilykosten passar mig superbra och jag mår väldigt bra av den.

Bästa recept?

Jag älskar den gröna smoothien med mango. Både som den är, men också att anpassa den efter vad jag har hemma i trädgården.

Varför valde du att bli coach?

Jag älskar att se människor spränga sina gränser! Jag tycker att det är kul att kunna inspirera andra och att dela med mig av mina styrkor.

Vad är ditt bästa råd till en alldeles ny deltagare?

Tänk inte så mycket, bara kör! Jag vet att man har jättemycket frågor i början, men följ bara programmet och vila i att någon annan har tänkt åt dig. Det faller på plats vad det lider, du får dina svar så småningom. Njut av att slippa tänka och bara göra för ett tag!

Elin Bohman, coach i Team Bodily

Coach Elin

 Kim Truedsson, Coach i Team Bodily

Coach Kim

Jag heter Kim Truedsson och är 34 år. Tillsammans med min man och två barn på 5 respektive 3 år bor jag i ett litet radhus i Örebro. Jag jobbar som sjuksköterska inom företagshälsovården, (världens bästa jobb!) där jag, med arbetsplatsen som arena, får jobba med förebyggande hälsoinsatser. 

Berätta något speciellt om dig själv!

Under tonåren var jag trummis i ett rockband som hette Yellow Shoes. De flesta ser mig nog som en idrottstjej med handbollen i spetsen, men musik var och är en stor del av mitt liv där förutom min korta ”karriär” som trummis höll på både med musikal, fiolspelande och sång. 

Vad är det bästa med Bodily?

De tre H:na. 

  1. Hållbart – Ingen pratar quickfix, programmet fokuserar på att skapa hållbara vanor.
  2. Helhetskoncept – Bodily tar hänsyn till helheten både kost, träning och återhämtning.
  3. Hemmavänligt – för mig var det den stora ”prize-winner” grejen, att jag kunde få till enkel men effektfull träning i vardagsrummet, trädgården och runt husknuten vilket gjorde att jag fick det gjort trots tajt vardagspussel.

Hur har din ”resa” varit?

Bodily blev en game-changer för mig. Jag minns när jag bestämde mig för att köra The Changer. Jag hade kommit till en punkt där jag helt enkelt  accepterade och erkände att jag inte riktigt fick ordning på mina livsstilsvanor på egen hand.  

Jag hade mycket teoretisk kunskap men fick inte till det i praktiken. Så jag accepterade att jag behövde hjälp och att jag ville investera i mig själv. På så vis såg jag det som att jag sänkte ribban genom att vara med. Dvs. jag erkände att jag inte hade kraft, energi och fokus att göra förändringen på egen hand. Så jag valde att bara åka med och lita på programmet. Och vilken resa det blev!

Tufft? Ja! Det är ju tufft att göra en förändring men det var överkomligt, vilket gjorde att med små steg i taget (ibland lätta och ibland tunga) tog man sig framåt och för varje steg växte mitt självförtroende och styrka. Jag kom i mål starkare än någonsin både mentalt och fysiskt. Piggare, mindre uppsvullen. Mina ryggbesvär försvann. Jag fick bättre energi och ork. Dessutom var lusten och träningsglädjen tillbaka, och detta var för mig jättestort. 

Jag lärde mig så mycket om mig själv och fick massor av redskap och nycklar till hållbara livsstilsvanor som jag inte hade upptäckt annars och som jag fortfarande har med mig i min vardag.

Var det svårt att lägga om kosten?

Det var en utmaning, man har så mycket grundat i sig vad gäller vanor osv. Men när man kom in i det så kändes det så självklart. Det var i köket som jag kämpade – men också lärde mig allra mest. Vi hade ju också småbarn där vi fick pussla lite så det passade alla. Att äta sex gånger om dagen är det mest naturliga nu, förstår inte hur jag orkade när jag inte gjorde det!

Har du ett favoritrecept? 

Laxfärsbiffarna! Men alla mellanmål är också helt underbara – grön smoothie, granolan, och hallonmuffins är bara några!

Varför valde du att bli coach?

Jag älskar att hjälpa, peppa och coacha andra att hitta nycklar i träningen som gör den ännu roligare och mer givande. Att vända ett: ”Jag kan inte” till ett: ”JAG GJORDE DET!”. Jag tycker också träning i sig är så roligt och gillar att hitta bra och pedagogiska sätt att lära ut detta. I min roll som coach får jag båda coacha deltagare men också stötta och coacha mitt team så vi tillsammans lyfter deltagarna på bästa sätt.

Vill du träna med Kim? Anmäl dig till ett Bodily program! 

 Eva Berholt, coach i Team Bodily

Coach Eva

Eva Berholt heter jag och är 61 år fyllda och bor sedan 2013 på vackra Hönö utanför Göteborg tillsammans med Ingemar. Jag har två vuxna döttrar bägge boende i Stockholm och två ljuvliga små barnbarn. Jag arbetar som ekonom och administratör på en friskola i Kullavik strax söder om Göteborg så jag har en del pendlande varje vecka. 

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag har alltid tränat och man kan säga att jag är född med balettskor på fötterna och från sju års ålder byttes de ut mot konståkningsskridskor. Därefter på 80-talet byttes skenor ut mot hjul och jag tog i en lokal tävling hem 1:a priset som Göteborgs bästa rullskridskoåkare efter att ha presenterat ett nummer på hjul som kanske hellre skulle utförts med skenor under fötterna.

Numer föredrar jag sporter som får håret att fladdra i vinden, så som utförsskidåkning, längdskidåkning och cykel.

Vad är det bästa med Bodily?

Det bästa med Bodily är den professionella paketlösningen med kost och träning, allt samlat i en enda liten app och den fantastiska gemenskapen man får i communityn. Friheten att kunna planera och lägga upp rutiner så att de passar just mig och mina konstiga tider jag har med mitt pendlande. 

Jag älskar upplägget med konceptet, att träna lite varje dag och att få alla pass serverade som på ett smörgåsbord. De dagliga försöker jag alltid att få till på morgnarna och de övriga efter jobbet. Det bästa med att träna med rep är att du kan träna nästan överallt med dem. De passar t.ex. utmärkt i en cykelkorg om jag vill kombinera ett cykelpass med ett rep pass och även i en mellanstor ryggsäck och har fått följa med mig på mina resor med bil, båt och tåg. 

Jag känner mig så trygg med Bodily-upplägget och får hjälp om jag behöver det. De övningar som är för tuffa kan lätt anpassas så att de passar just mig.

Alla kommer vi in i svackor emellanåt och då känns det så tryggt och tröstande att ha någon eller några som peppar och får mig på banan igen.

Maten är fantastisk. Varierande och roliga recept som är lätta att tillaga. Likväl som tidigare favoriter före Bodily har nu Bodilys recept klart vunnit mitt hjärta.

Vi äter ren kryddstark mat med basen fågel, fisk och vegetariskt och får recept som numer lärt mig hur jag kan modifiera egna gamla så att de blir rätt för mig. Detta är så lätt nu och jag tänker inte Bodily när jag lagar mat längre utan bara gör... Vad då, detta är ju ingen diet... utan bara ett nytt sätt att tänka och göra!!! Såå klockrent!

Hur har din ”resa” varit?

Jag startade mina första 10 veckor med The Changer januari 2021. Var väldigt skeptisk i början och tvekade om detta skulle vara ett för tufft program för mig. Jag hade haft en kraftig "formsvacka" de senaste två åren 19/20 och hade svårt att hitta motivation och lust till träning och till bättre kostvanor. Låg i Covid och var riktigt risig efter 10 dagar med hög feber och hosta när jag upptäckte Bodily på Facebook. Fick kontakt med Karin och det tog tre veckor innan jag bestämde mig. När jag väl gjort det, rullade det bara på och sedan dess är jag helt fast. 

Efter 10 veckor hade jag tappat två klädstorlekar, kände mig så mycket starkare än jag någonsin gjort de senaste 20 åren. Smärtan i ryggen försvann och jag blev så mycket smidigare och rörligare. Jag älskar mina nya rutiner och kostvanor och mår så mycket bättre i hela mitt "system".

Var det svårt att lägga om kosten?

Trodde i början att det skulle vara jobbigare än vad det är. Att hinna äta sex gånger om dagen och planera och tillreda alla måltider var min största utmaning i början men efter bara en vecka var man inne i det och det flöt på. 

Det hela handlar bara om planering och att tänka smart. Göra storkok och frysa in. Gör du det så har du frigjort så mycket tid där du tidigare var trött och stressad över vad du skulle äta, hinna handla och lägga massa tid i köket.

Har du ett favoritrecept?

Jag har många favoriter, men Bodilys egen Granola är ett måste, likaså laxfärsbiffarna som man kan göra många av och frysa in. Sedan allt som kommer från havet passar utmärkt till Bodilys recept.

Varför valde du att bli coach?

Brinner för träning och att i att entusiasmera andra till att nå nya önskade mål som har med välmående att göra. Delar gärna med mig av sådant som jag själv mår bra av och har lyckats med. Att vara coach i Bodily är en ynnest då man får så mycket tillbaka. Har träffat och lärt känna så många nya likasinnade människor, såväl deltagare som andra coacher och mentorer i Team Bodily.

Varför är det viktigt att träna och äta rätt för mig?

När man har kommit upp i min ålder av 61+ , är det inte längre lika lätt att hitta rutiner som fungerar och som ger resultat. För mig är det viktigt att hålla mig i form då jag vill åldras som en stark, frisk och fortfarande fungerande person så länge som möjligt. 

Har alltid fått höra att i klimakteriet är det svårare att bli av med fett, att man skall acceptera den kropp man har och åldras med värdighet. För mig känns det inte värdigt att bli stor och rund, stel och öm i rygg, axlar och knän. Har all respekt för personer med olika sjukdomar men vet också nu att även om man har det, kan man förändra sitt välmående något och anpassa rutiner efter sina egna förutsättningar hur olika de än kan se ut för olika personer.

Vet nu att det faktiskt går att göra något åt sitt välmående även långt upp över min egen ålder. Det har jag levande bevis på efter dessa 1 1/2 åren som Coach i Bodily och det är därför jag fortsätter, för jag vet att alla kan göra något om man bara vill och det är min uppgift att leda dem dit, till sina önskade och uppsatta mål.

 Lotta Egnell, coach i Team Bodily 

Coach Lotta

Jag heter Lotta och är 48 år. Jag bor i Göteborg och arbetar som tandtekniker på ett laboratorium. Mina barn är nu 17 och 19 år, vilket gett mig mer fritid. Den tiden har jag valt att lägga på min egen hälsa och på mitt engagemang i Bodily. Jag har alltid tränat och ätit nyttig mat, men de nya kost- och träningsvanorna jag lärt mig med Bodily har gjort mig starkare och tagit mig till en ny nivå av välmående. 

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag älskar utmaningar och kommer under hösten göra personbästa på milen. Jag älskar äventyr, tågluffade när jag var yngre och mitt bästa reseminne är från en bergsvandring i Nepal. Jag är väldigt nyfiken och orädd – alla som törs prova The Changer är det.

Vad är det bästa med Bodily?

Det bästa med Bodily är att man får struktur och ordning på sin kost och träning. Man känner sig trygg med Karin som coach. Jag litar på henne, och har fått massa individuella råd. Alla kroppar är olika, men Karin ser vad som behövs. En rygg är sned, någon har ont i ett knä och en tredje kämpar med kosten, Karin stöttar upp överallt.

Hur har din ”resa” varit?

Jag googlade ”kost- och träningsprogram” förra våren. Kände att byxorna blivit lite väl tajta under vintern och ville ha hjälp. Hittade Bodily och signade upp redan i juni för augustistarten. The Changer var en utmaning på alla sätt. Jag följde programmet till punkt och pricka. Jag fick massor av stöttning i min grupp, och många av oss har fortsatt med Bodily, både i fortsättningsprogrammen och i Team Bodily. 

Jag är ensamvarg, men tycker att det är roligt att träna och peppa i communityn. Det passar mig perfekt. 

Jag blev superstark av att gå The Changer, det funkade! Kände dock en tomhet när programmet var slut och valde att engagera mig i Team Bodily som Mentor samtidigt som jag hoppade på The Balancer i januari. Att vara med i Team Bodily gav mig en extra skjuts, både med min egen träning men också min personliga utveckling. Att hjälpa andra och få uppskattning för det är fantastiskt. Medlemmarna i Teamet lyfter och bär varandra. 

Till aprilstarten valde jag The Cardio, jag älskar att springa, men har aldrig lärt mig hur jag ska göra för att bli bättre. Nu till min målgång, efter tio veckors intervallträning blandat med långpass och styrketräning satte jag personbästa på 5 km med två minuter. Det funkar! Samtidigt som jag körde The Cardio var jag assisterande coach i en ny fantastisk The Changer-grupp. 

Nu blir det sommar med Bodily och jag ser fram emot att få coacha en ny grupp The Changer i augusti.

Var det svårt att lägga om kosten?

Jag älskar att få ett schema som jag ska följa. Då följer jag det till punkt och pricka utan problem. Tio veckor går snabbt och sötsuget försvinner. Det är inte svårt att lägga om kosten, men det är svårt att hitta balansen efter The Changer. Nu har jag hittat en balans som passar mig.

Har du ett favoritrecept?

Mitt favoritrecept är fiskgrytan i ugnen med oliver. Den gör jag storkok på och jag toppar den med räkor. Efter det kommer grekisk yoghurt, varma hallon och granola över som krispig topping.

Varför valde du att bli coach?

Att vara engagerad i Bodily, att bli en del av Teamet ger mer tillbaka. Det är roligt att tillsammans hjälpa andra att lyckas. Teamkänslan är enorm och jag lär mig massor hela tiden. Vi utvecklas i vårt ledarskap, vi hjälper och stöttar varandra. Vårt gemensamma mål är att hjälpa så många som möjligt att nå sitt starkaste jag. Att följa nya deltagare på den resa vi själva gjort är så roligt. Vi vet hur dom känner sig och vi kan peppa på rätt sätt. 

En fråga jag ofta får är: Är det inte jobbigt att hålla på med all maten? (Det verkar bökigt att laga till familjen.) Till alla dem vill jag svara att man måste satsa lite för att få utdelning. Det som inte utmanar dig kan inte heller förändra dig. I början tar det längre tid i köket, men när man är van och rutinerna satt sig är det inget problem. 

Nu är det bara ett mysigt pyssel att förbereda sina mellanmål. Luncher till jobbet gör jag storkok på och har i frysen. Dagens middag anpassas till hela familjen. 

Många frågar mig om det är dyrt. Jag svarar: När du går The Changer sparar du in pengar!

 Marika Messer Peterson, coach i Team Bodily

 Coach Marika

Mitt namn är Marika Messer Peterson, jag är 57 år och bor i Alingsås tillsammans med min man. Vi har två vuxna barn, en dotter och en son. Jag jobbar som Utbildningsspecialist på Tele2. 

Berätta något speciellt om dig själv!

I min ungdom höll jag bland annat på med friidrott och var en lovande kulstötare.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Läste om Bodily i en tidningsartikel och kände direkt att jag ville testa.

Hur har din ”resa” varit?

Jag har haft en fantastisk resa med Bodily. Har fått sådana otroligt bra resultat. Jag är piggare, gladare, mer energisk. Har blivit starkare och förbättrat min kondition avsevärt. Min ledvärk är mycket bättre och mina ryggproblem är i stort sett borta. 

Idag är Bodily en naturlig och hållbar livsstil för mig.

Vad är din favoritträningsövning?

Jag gillar all typ av träning, men har fastnat lite extra för reppassen. Ett otroligt effektivt sätt att träna på.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Bodily är idag en naturlig livsstil. Har alltid med mig Bodily-tänket i vardagen.

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Ja, de har sett vilka resultat jag fått och frågar vad jag gjort. Försöker även inspirera via sociala medier.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? 

Det är ett helt fantastiskt team med så underbara, inspirerande Bodily-vänner. Alla stöttar, peppar, hjälper och ställer upp för varandra. 

Är så tryggt att ha fantastiska Karin som ledare med sin mångåriga kunskap inom kost och hälsa. Hennes entusiasm speglar av dig på hela teamet. 

Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag älskar att peppa, stötta och hjälpa alla deltagare på deras resa. Så underbart att se deras resultat och utveckling. Man får även själv inspiration av att följa dem.

Emma Järund, coach i Team Bodily 

Coach Emma Järund

Emma Järund, 43 år, entreprenör med fokus på hållbar samhällsutveckling och företagsledning, bor i Helsingborg med man och tre pojkar.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag älskar att testa och lära mig nya saker. Därför har jag bl.a. kustskepparexamen, digitala chip i mina händer och kandiderar till riksdagen i höstens val.

Vad är det bästa med Bodily?

Att det är en hållbar förändring som funkar i vardagen.

Hur har din ”resa” varit?

Omvälvande – men genomgående positiv och med ett fantastiskt team av kloka och positiva inspiratörer runt mig.

Var det svårt att lägga om kosten?

Nej, förvånansvärt enkelt. Gillar verkligen den jämna energinivån jag har med sex mål mat om dagen.

Har du ett favoritrecept?

Alla smoothies är fantastiska!

Varför valde du att bli coach?

För att inspirera fler att göra denna resa till en starkare och mer harmonisk version av sig själva.

 Coyntha Sedvall, coach i Team Bodily 

Coach Coyntha

Coyntha Sedvall, jobbar som dataingenjör på Linköpings universitet. Kommer från Mexiko och har bott i Sverige i snart 22 år. Är gift med Göran och vi har två vuxna barn.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag tränade och tävlade i simning från det jag var 8 år tills jag var 17 år gammal. Dessutom har jag sprungit en del ultralopp, allt från 50 km till 161 km.

Vad är det bästa med Bodily?

Att jag har fått verktyg för att en hållbart holistisk livsstil som jag älskar. Lättillgängligt med fantastisk mat och rolig träning.

Hur har din ”resa” varit?

Min resa var spännande från dag 1. Jag litade på programmet och gjorde det till 100%. Fick ett fantastiskt resultat. Följande program har gett mig mer kunskap för att försöka hitta balansen. Jag har hittat hur jag vill leva resten av livet.

Jag ville ta min träning och kost till en ny nivå och Bodily har hjälpt mig att bli starkare och uthålligare. 

Var det svårt att lägga om kosten?

Ja, i början. Men jag hade bestämt mig att göra det. Så det var bara att följa programmet.

Har du ett favoritrecept?

Mångaaa! Mina favoriter är laxburgare, indisk gryta, sötpotatis med kycklingröra. Bland annat!

Varför valde du att bli coach?

För att jag får så mycket energi tillbaka från att se andras framgångar. För att jag vill inspirera andra att göra samma resa som jag gjorde.

 Anna Setterberg, coach i Team Bodily

Coach Anna

Jag är Anna Setterberg, 47 år och bor i Solna. Gift och mamma till tre killar på 16, 13 och 9 år. Personalvetare och arbetar sedan många år som rekryteringskonsult.

Något speciellt om dig?

Jag har ett väldigt bra minne. Jag kommer ihåg detaljer/personer/händelser vilket visat sig väldigt bra i mitt arbete men också generellt när jag är med människor. Jag är en bra lyssnare och jag kommer ihåg, vilket bl.a. min man tycker är jobbigt för jag har benkoll på vad som sagts och lovats😊

Hur hittade du Bodily?

Jag gick ett annat liknande program och startade då snabbt upp mitt konto på Instagram (numera @choices_by_Annabodily). Så många vänner och uppmuntran jag fått genom att jag delade min resa och såg snabbt vikten av gemenskapen/communityn. Jag hittade tidigt Jane Haglund som gick ett annat program och jag blev nyfiken då hon delade recept och träning som såg så proffsigt ut. Jag började följa Bodilys konto och även Karins konto och till slut var jag redo att köra The Changer.

Hur har din resa varit?

Min resa är inte rak och inte heller klar. Jag fick Covid under The Changer och det blev därmed inte riktigt som tänkt. Jag har inte heller rutinen eller träningen bakom mig som många andra jag mött här. Jag gick in som otränad och överviktig. Jag gick ut dock med övertygelsen om att bara jag VILL så har jag efter så många års sökande hittat verktygen. Hur jag bör äta för att må bra och vad min kropp behöver för att bli stark. Med den vetskapen jobbar jag vidare mot att bli mitt starkaste jag, medan jag också fått möjligheten att följa DIN resa när du väl bestämt dig!

Vad är din favoritövning?

Battle ropes alla dagar i veckan. Att få ösa ur sig och ta i utan koordination etc. Komplett träning för hela kroppen

Hur funkar Bodily i vardagen?

Det har blivit en rutin att äta 6 ggr om dagen, det är som en liten klocka nu. Träningspassen är smidiga och tar inte så lång tid vilket gör det lättare för mig som kanske inte älskar träning av natur. Men de hinns med och dagliga övningar görs med lätthet mellan varven.

Har du inspirerat andra i din omgivning?

Jag har från början delat med mig av min resa både för vänner, familj och på Instagram. Många har uppskattat att jag delar verkligheten till stor del, att det inte alltid är så lätt för mig att klara alla övningar eller att jag har en utmaning med kosten emellanåt. Det har gjort att folk hört av sig som själva varit rädda för att träningen är för hård och kosten för strikt och velat testa själva. Jag brukar rekommendera dem att testa, för om de så bara gör få ändringar så blir det stora vinster i längden. Allas resor är inte spikraka men det är ändå vår resa.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag älskar att få vara en del av detta team. Att få se deltagarnas resor och inspireras av deras vilja, det ger mig så mycket tillbaka. Att få bekräfta deras tankar och reflektioner och stötta dem. Många är ovana vid rörelserna, träningen och kosten. Många ber om ursäkt för att man gör armhävningar på knä eller inte lika stark som andra. Här gör vi skillnad och får dem att känna att de inte är ensamma, vi är många som varit där och förstår. Och det går att anpassa efter förutsättningar för dagen och vara nöjd med det, det vill jag ingjuta i deltagarna för det har jag fått höra av Karin så ofta. Vi gör vad vi kan med de förutsättningar vi har för dagen. Och är nöjda och stolta över det. I morgon är en ny dag med kanske andra förutsättningar. 

Så, detta team. Består av ”vanliga” människor som brinner för att hjälpa människor framåt och våga fortsätta på den väg de valt genom att anmäla sig. Jag fick möjligheten att bli mentor för att de såg att jag såg andra deltagare medan jag själv gjorde min resa. Jag peppade andra och växte av det. Jag får känna mig värdefull trots att jag inte är den som har mest erfarenhet av styrketräning eller löpning. Jag är bara en sån som vill må bättre och se vad jag klarar av – och nu får jag samtidigt följa andra göra samma sak.

Maria Lidqvist, coach i Team Bodily

Coach Maria

Maria Lidqvist, 41 år, Habo, arbetar som Business Controller. Hon är gift med Daniel, två barn Luella 9 år och Celine 6 år.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag försöker alltid tänka positivt och leva i nuet! Funkat bra för det mesta, förutom när jag är hungrig. Då har jag inget tålamod.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom ett kompis som genomfört The Changer och nått så fina resultat.

Hur har din ”resa” varit?

Det var en omställning med kosten, med betydligt mindre portioner och att behöva laga så mycket mat och mellanmål. Men jag kom snabbt in i det och tyckte sedan att det gick förhållandevis smidigt! 

I dag kör jag ”Bodily-kost” på veckorna och ”helt fritt” med kosten på helgen. Det funkar väldigt bra! Det är goda rätter och det är så skönt med jämnt blodsocker under dagen.

Jag har fortsatt med träningen även efter programmen. Det blir både dagliga övningar, magträning någon dag i veckan och två HIIT-pass per vecka. Har blivit en bra balans!

Nu känner jag mig starkare än någon gång tidigare i mitt liv och mitt ryggont har blivit så mycket bättre! Ja är så nöjd och stolt över mina resultat. Tänk att man kan må så bra och känna sig så stark i min ålder!

Vad är din favoritträningsövning?

Träningen har varit kul hela tiden. Jag tycker träningen med battle ropes är både rolig och effektiv! Det är min favorit.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Jag använder de kunskaper om kost som jag lärde mig under The Changer och äter så i vardagen. Jag har fortsatt att tränar på samma sätt som under The Changer. Det funkar fint och är roligt. Jag har fått så bra rutiner – tack vare Bodily!

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Jag har flera vänner och kollegor som frågar om både kosten och träningen. En del har anmält sig till Bodily!

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag försöker inspirera andra att må bättre så att de också kan bli ”sitt starkaste jag”. Försöker peppa deltagare att de klarar mer än de tror!

 Emma Lantz, coach i Team Bodily 

Coach Emma

Emma Lantz, 39 år, bor i Habo strax utanför Jönköping. Gift. Tre döttrar på 7, 9 och 11 år.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag har en dröm att bli polis en dag. Har surfat på Hawaii, åkt offpist i Whistler Kanada och älskar att köra vattenskoter, åka båt och slussa på Göta Kanal. 

Vad är det bästa med Bodily?

Det bästa med Bodily är helhetskonceptet och det personliga mötet med alla underbara människor.

Hur har din ”resa” varit?

Jag gick The Changer i april 2021. Då gick jag in i programmet med ett tufft bagage med 10–15 år av kronisk smärta. Redan efter några veckor in i programmet hade jag blivit av med mina IBS-besvär i magen samt värk i kropp och leder. Jag kände mig pigg och stark, och en bättre fru/mamma och fick äntligen uppleva hur det var att vara smärtfri. Ingen mer kronisk migrän!

Var det svårt att lägga om kosten?

Det var inte helt enkelt i början – men så värt det. Jag kom snabbt in i de nya rutinerna. Tidigare hade jag ett enormt sockerberoende så stundtals var det tufft, men ju längre tiden gick in i programmet så försvann även sötsuget.

Har du ett favoritrecept?

Laxfärsbiffar och kalkon/kycklingbolognese – alla dar i veckan!

Varför valde du att bli coach?

Jag älskar att få inspirera andra människor att få göra samma resa som jag gjorde och kan jag hjälpa någon att förändra sitt liv till ett hälsosammare liv är det värt allt!

Du vet väl att du kan få mer tips och råd från Emma och våra andra coacher?

 

 Helena Angetun, coach i Team Bodily 

Coach Helena

Helena Angetun är 50 år och jobbar inom skola med rastverksamhet med fokus på att främja elevhälsa. Bor i Hägersten, och har två barn som är 15 resp  19  år gamla.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom en kompis som inspirerade mig.

Hur har din ”resa” varit?

Den har inte varit spikrak, men tänker att det är som med förändringar i stort – de tar tid och behöver få ta tid!

Vad är din favoritträningsövning?

Hoppsmällar.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Det är bra rutiner som är lätta att ta sig tillbaka till om man råkat falla ur dem. T.ex. den dagliga träningen – gör den där du är och få det gjort. Tar inte så mycket tid och kräver ingen utrustning eller gym.

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Ja, flera vänner på sociala medier har blivit inspirerade. Två av dem har redan anmält sig till Bodily.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Det är värdefullt för mig att få peppa och coacha andra som gör samma resa som jag gjort. Känner att jag vill bidra utifrån min egen resa och också som löpcoach.

Att som team få jobba för att få fler att göra en livsstilsförändring är helt fantastiskt. Att ha möjligheten att bolla saker med varandra i teamet är jättebra, vi har ju alla olika erfarenheter och kan komplettera varandra i t.ex. ett träningsinlägg.

 Hannah Mörlid, coach i Team Bodily

Coach Hannah

Hannah Mörlid är 43 år och bor i Partille. Hon är sång- och musikpedagog och har två barn, 11 respektive 13 år gamla.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Jag fick höra om det från en kompis. Hon uttryckte det som att hon gett sig själv den här träningsresan i present. Jag blev sporrad av det och hakade på samma resa.

Hur har din ”resa” varit?

När jag gick The Changer för 1,5 år sedan var det stundtals en kamp att få till disciplinen. Men jag hade bestämt mig för kriga på och investera detta i mig själv. Jag ångrar inte en dag att jag tog det beslutet!

Vad är det bästa med att vara med i Bodily?

Det bästa med Bodily är framför allt att jag hittat hemmaträningen. Det är så smidigt och flexibelt att ha all träning i appen. Jag kan träna var jag vill och när jag vill, samtidigt som någon talar om för mig vad jag ska göra. Och så är vi så bra på att peppa varandra i appen!

Vad har du lärt dig med Bodily?

Genom Bodily har jag lärt mig att lite träning är bättre än ingen träning! Hellre fem armhävningar än inga alls. Jag har fått en bra struktur och balans på både träning och kost vilken i sin tur gett en positiv effekt på hälsan i form av bättre sömn, bättre rutiner, fokus, glädje osv.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Jag får ett nytt träningsupplägg varje vecka innehållande både dagliga övningar, magövningar och olika HIIT-pass. Vi har ett aktivt community i appen där vi kan lägga upp vår träning, peppa varandra och bolla idéer. Jag har hittat en bra balans med kosten och lagar nu mest ”Bodilyinspirerad” mat på frihand.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily?
Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Vi är ett underbart gäng som alla brinner för att hjälpa människor att må bättre. Det är både kul och inspirerande att få peppa och coacha deltagare på deras resa till att bli ett starkare jag!

Vad är din favoritträningsövning?

Jag älskar verkligen att träna med repet! Hela kroppen blir aktiverad. Men jag gillar allt: gummiband, vikter, löpning eller bara använda kroppen som redskap.

Favoritrecept?

Mina favoritrecept är nog Laxfärsbiffarna och Chiliräkor med zucchinispagetti. Till mellanmål väljer jag gärna Keso med granola!


Emma Jordell, coach i Team Bodily 

Coach Emma Jordell

Jag heter Emma Jordell, är 35 år och bor med min man och tre barn (känns som många fler emellanåt 😅) i Sköndal i södra Stockholm. Jag jobbar som ekonom och lite extra som cykelinstruktör på Sats. Jag älskar att träna och få göra om och fixa hemma.

Berätta något speciellt om dig själv!.

Jag är ett kontrollfreak.

Vad är det bästa med Bodily?

Framförallt de resultat det ger om man håller sig till planen. Men också gemenskapen, recepten, träningen, helheten.

Hur har din ”resa” varit?

Jag har lärt mig mycket om mig själv och min kropp och fått en massa bra verktyg att använda i vardagen.

Var det svårt att lägga om kosten?

Ja, till viss del. Eller svårt var det inte, men lite bökigt ibland med många viljor i familjen och flera mål mat/mellis att tillaga.

Har du ett favoritrecept?

Älskar poke bowl, bananpannkakor och allt med avokado! Bananglassen är guld den också. Jag kan tyvärr inte välja ett recept.

Varför valde du att bli coach?

Från början hade jag en annan roll, men efter ett avhopp blev jag coach och är så otroligt glad och tacksam för det idag! Jag älskar att leda människor och få dem att må bra, oavsett om det är på jobbet, under ett träningspass på Sats eller i Bodily. 

Jag älskar också att se en grupp ta sig framåt, utvecklas och få putta dem i rätt riktning. Jag älskar pepp och glädje och menar att man kommer så långt med det. Mår människan bra kan den prestera på topp mycket längre!

Berätta om ditt ”värsta” träningspass

Det var nog när jag instruerade min allra första Bodypump-klass för tio-tolv år sedan. Jag var SÅ nervös att benen skakade och jag trodde aldrig jag skulle komma ut på andra sidan.

 Josephine Nzamba, coach i Team Bodily 

Coach Josephine N

Josephine Nzamba bor tillsammans med familjen i Jönköping. Hon är utbildad barnsjuksköterska och jobbar som skolsköterska. 

Jag har alltid tusen järn i elden. Älskar när det händer saker. Agerar först och tänker sen. Har fem barn och en hund så bara det gör att livet får en extra krydda. Och så fyller jag 40 år i år! 

Hur hittade du till Bodily första gången?

Via en bekant.

Hur har din ”resa” varit?

Den har varit upp och ner. Första programmet – The Changer – var fantastiskt! Jag är en ”all in” personlighet varför den formen av program passade mig perfekt. Jag har i de andra programmen inte varit 100 % följsam men ändrat min kost, tränar regelbundet och prioriterar dagliga övningar. Så man kan lugnt säga att mitt år med Bodily verkligen har förändrat mitt liv. 

Vad är din favoritträningsövning?

Repövningar och burpees.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Det har fungerat bra. Det handlar om att planera, vilket vi ändå gör i så många andra situationer i vår vardag så den biten behöver inte vara så krånglig.

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Jag har genom mitt sätt att leva och förändra mitt liv påverkat andra positivt. Jag har varit synlig på sociala medier vilket också påverkar människor runt omkring mig.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Att jag fått vara mentor för nya medlemmar har varit underbart roligt! Att få chans att påverka andra människor till en sundare hälsa och livsstil är underbart. Jag älskar att ingå i ett team som gör resan tillsammans. Att få stöttning av ”kollegor” och kunna be om tips och råd i olika situationer. Men också att tillsammans få guida andra. Det är så roligt!!!

 CHarlotte Persson, coach i Team Bodily

Coach Charlotte

Charlotte Persson, 37 år, barnsjuksköterska på barn- och ungdomshabiliteringen, bor i Bunn, på landet mellan Gränna och Jönköping, tillsammans med man och två barn. 

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag drömmer om att utbilda mig inom kost- och näringslära.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom min svägerska och en vän som tyckte Bodily skulle vara något för mig. Och tänk så rätt de hade!

Hur har din ”resa” varit?

Min Start med Bodily har inte varit spikrak. Hade en sliten och trött kropp efter tid av allvarlig sjukdom och hade ingen tro till att jag skulle klara av den nya träningen. Mitt intresse för kosten gjorde att jag fokuserade på att ändra mina kostrutiner och la fokus på de övningarna jag klarade av. 

Jag kämpade på med träningen och till slut klarade jag mer och mer. I dag är jag piggare och mår så mycket bättre, jag sover bättre, får mindre värk i kroppen och har verktyg att hantera mitt mående kroppsligt och mentalt. 

Att äntligen få må bättre och känna hur jag blir starkare gör mig så tacksam och stolt! Min resa med Bodily har inget slut utan detta är min nya livsstil.

Vad är din favoritträningsövning?

Tack vare Bodily har jag blivit såld på löpning. 

Hur funkar Bodily i din vardag?

Vardagen med Bodily fungerar bra. Jag mår bra och blir hjälpt av rutinerna med maten och träningen. 

Vad skulle du vilja säga till nya deltagare i Bodily? 

Att de klarar mer än vad de tror och att de är starkare än vad de tror! Tro på dig själv!

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Ja, och jag tror att det varit genom att de sett mig må så mycket bättre.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? 

Gemenskapen och sammanhållningen. Så tacksam för alla nya träningskompisar jag fått genom Bodily.

Sara Crusell, coach i Team Bodily 

Coach Sara

Sara Crusell, 44 år, bor med man och två barn i Hästevik utanför Göteborg. Är utbildad på Chalmers inom bygg och fastighet. Ska i höst börja en ny tjänst som Projektledare på Liseberg.

Berätta något speciellt om dig själv!

Att jag har en fascination för hajar och mitt dröm är fortfarande att bli hajforskare.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom en vän.

Hur har din ”resa” varit?

Upp och ned. Jag har alltid tränat, men ville lära mig mer om kost. Har alltid haft ett komplicerat förhållande till mat och genom Bodily har jag lärt mig att äta regelbundet och bra.

Vad är din favoritträningsövning?

Squats och roddövningar.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Väldigt bra, bara man planerar måltiderna. Då funkar det kanon.

Hur har du förändrats efter Bodily? 

Jag har lärt mig hur jag ska löpträna och fått inspiration till att springa igen. Det gör så mycket för mitt mentala mående.

Har du inspirerat andra i din omgivning?  

Jag hoppas att jag gjort det, jag uppmuntrar familj och kollegor att göra dagliga och mage.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? 

Jag älskar att uppmuntra andra och särskilt när det gäller träning som är något som är en stor del av min vardag. Det är så härligt att se när någon som har det kämpigt bryter igenom och inte ger upp.

  Hanna Ohlin, coach i Team Bodily

Coach Hanna O

Hanna Ohlin, 33, barnsjuksköterska från Jönköping, två barn och man.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag har alltid varit avundsjuk på alla som älskar att springa. Tack varje Bodily är jag nu där med!

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom Instagram.

Hur har din ”resa” varit?

Började min Bodily-resa hösten 2021 med The Changer och älskade hela konceptet. Enkel träning som passar en småbarnsmamma mitt i livet! Har efter det kört The Balancer under våren samtidigt som jag varit med och hejat på nya deltagare.

Vad är din favoritträningsövning?

Att springa!

Hur funkar Bodily i din vardag?

Perfekt! Kosten är enkel och god. Barnen äter för det mesta samma med små tillägg! Träningen hinner jag med när barnen oftast är med vilket är ett plus.

Har du inspirerat andra i din omgivning?  

Flera jag känner har fått upp ögonen på Bodily och anmält sig till hösten.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Det är enkelt som mentor att peppa nya deltagare när man själv vet att konceptet fungerar om det följs. Tro på dig själv och din resa. Det är fantastiskt roligt att se andra lyckas!

 Katarina Permgård, coach i Team Bodily

Coach Katarina

Jag heter Katarina Permgård, är 59 år och bor i Genarp utanför Lund. Jag är mamma till två vuxna söner. När vi träffas är jag den pyttelilla i sällskapet trots mina 176 cm över havet. Är utbildad civilekonom och jobbar som ekonomi- och personalansvarig. Träning är och har alltid varit en naturlig del av mitt liv.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag är duktig på att sy, det har genom åren blivit både bröllopsklänningar och ett antal balklänningar.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Jag hittade Bodily genom inlägg som en god vän skrev när hon gjorde The Changer.

Hur har din ”resa” varit?

Jag har hittat hem. :-)

Vad är din favoritträningsövning?

Plankan är min favorit. Här är jag stark och väldigt uthållig.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Bodily funkar klockrent i min vardag. Kosten och träningen – som jag kompletterar med löpning och cykling – passar mig och mitt liv perfekt. Känner mig stark och min mage mår helt suveränt.

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Jag är inte så duktig på sociala medier, men det jag har lagt upp har resulterat i frågor om Bodily. Och då har jag tagit tillfället i akt att prata mig varm om upplägget. Jag vet att vänner till mig anmälde sig i våras och även till Summer Special. Det känns kul.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag tycker om den varma och inkluderande känslan i teamet och i träningsgrupperna. Det är en gåva att få följa andras utveckling, att kunna peppa och ge stöd i deras resa och utmaningar. Det ger mig inspiration och motivation.

Vad är din favoriträtt i Bodilys receptbank?

Bön- & linsgryta. Den är så otroligt god. Kan varieras och ätas alla dagar i veckan. Mums!


Erik Perez, coach i Team Bodily

Coach Erik

Hej! Jag heter Erik Perez och kommer ursprungligen från Mexico. Jag är gift med Serena Mery och vi har två barn i ungdomsålder. 

Jag har tränat simhopp och sedan jobbat som simhoppare i olika nöjesparker i flera olika länder och det var så jag kom hit till Sverige. 

Får ett par år sedan tog jag examen som motsvarar byggnadsingenjör här i Sverige. Nu jobbar jag som A-ritare på Götenehus.  

I januari började jag the Changer och då fastnade jag för Bodily programs efter att både ha sett och upplevt de fina resultaten.

Berätta något speciellt om dig själv, t.ex. något som inte alla vet.

Under min karriär som simhoppare har jag hoppat från 25 meter hundratals gånger 🤩 så höjder är ingen problem för mig 😜

Vad är det bästa med Bodily?

Att om man följer sitt program och litar på det så blir det bra resultat!

Hur har din ”resa” varit?

Det började med The Changer och nu är jag här som mentor.

Var det svårt att lägga om kosten?

I början, ja, när man kämpar för att ta bort de dåliga matvanorna.

Har du ett favoritrecept? 

Japansk kyckling!

Varför valde du att bli coach?

Jag har jobbat som coach förut inom simhopp och tycker att det är roligt att hjälpa andra att nå sina mål. Och eftersom jag leder träningar och coachar andra är det förstås bra att jag också kan vara ett föredöme för en hälsosamt livsstil.

Serena Mery, coach i Team Bodily 

Coach Serena

Jag heter Serena, är 35 år, gift med Erik Perez och vi har två barn, 16 respektive 13 år. Sedan två år tillbaka bor på landet utanför Skövde. Jag är utbildad ekonom från handelshögskolan i Göteborg och har en master i internationell logistik och supply chains och jobbar som European Purchasing category manager for Logistics på Autoliv.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag spelade tennis på elitnivå när jag var yngre. Och innan vi flyttade tillbaka till Skövde så bodde vi (Erik, barnen och jag) i Mexiko under tre år, där jag läste min masterutbildning, det var en jättefin upplevelse! Dessutom tycker jag det är jätteroligt att åka inlines.

Vad är det bästa med Bodily?

Communityn!

Hur har din ”resa” varit?

När jag anmälde mig till Bodily var jag i ärlighetens namn inte helt övertygad om att ”det skulle funka”. Jag har ju testat så många olika saker och alltid ramlat tillbaka till dålig kost och ingen träning… Men efter mer än ett år med Bodily kan jag säga att jag är förändrad insida-ut. Jag har ett helt annorlunda mindset kring kost, träning och vila och I love it! Det är ett sunt sätt att leva helt enkelt.

Var det svårt att lägga om kosten?

För mig är allt nytt spännande, vilket var till min fördel. Sedan krävs det disciplin att bestämma sig för att lägga om kosten, men man får ju alla goda recept och tips så på det sättet var det inte svårt.

Har du ett favoritrecept?

Körsbärssmoothien!

Varför valde du att bli coach?

Det låter kanske klyschigt men jag blir motiverad av att hjälpa andra att nå sina mål. Kan mina erfarenheter hjälpa dig, då delar jag gärna med mig av det!

Har du något råd till de som nu börjar ett Bodily-program?

Att bestämma sig för att lita på processen, fullfölja programmet och hålla fast vid det.

Catharina Östberg, coach i Team Bodily 

Coach Catharina

Catharina, 56 år, arbetar i ledande position. Bor i lägenhet i centrala Stockholm. Har stundom  jobbat för mycket genom åren och med nordiskt ansvar blir det en hel del resor. När sönerna lämnade hemmet i samband med att klimakteriet inföll  blev det snabbt massa extrakilon med endast smörgåsar på middagsmenyn (och en glass framför tvn eftersom hon knappt ätit något under dagen).

Berätta något speciellt om dig själv!

Trots bristande träningsbakgrund har jag gjort både Halv- och Helklassikern (En Svensk Klassiker) men mest stolt är jag över att ha bestigit Uhuru peak på Kilimanjaros topp.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Via Facebook och en vältränad vän som visade hur mycket bättre man kan må, på rätt mat.

Hur har din ”resa” varit?

Underbar! Med dåligt självförtroende i köket och  bristande inspiration för matlagning kände jag mig plötsligt som kung i köket tack vare alla enkla, men varierande och goda recept.

Träningen var jobbig, men kul, och lätt att göra. Efter en vecka med Bodily skrev jag i min dagbok: ”Jag fungerar igen! Har inte mått så här bra på jag vet inte när. Ögonen glittrar, hjärnan fungerar, inte hungrig och inte mätt. Och jag går inte och gäspar utan känner mig pigg hela dagen. Saknar inget och gläds åt att känna smak av kryddor igen”.

Dessutom försvann domningar och stickningar i fingrar och jag sover bättre och är sällan – och mindre – arg. Jag blev, tack vare Bodily, helt enkelt en kvinna som jag tycker bättre om att hänga med.

Vad är din favoritträningsövning?

Jag har nog ingen favoritövning utan gillar mest variationen!! Att jag får träningar som jag ska genomföra innan en speciell dag. Det är inte öppet för latmaskens ständiga jakt på möjlighet att fuska.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Har sparat mycket matpengar på planeringen som krävs, att du inte längre handlar slumpmässigt när du är på språng hungrig eller tar enkla vägen med hämtmat. Det krävs fler matlådor, och planering, för dagar på kontoret och på tjänsteresor. Får tips från coacherna om hur man gör på tjänsteresa. Hemma, när jag lagar middagen med familj och vänner, saltar jag inte maten utan ställer saltet på bordet för den som vill ha och t.ex. ris för den som så önskar.

Har du inspirerat andra i din omgivning?

Genom att dela resultatet av 10 veckor med Bodily i bildformat. Att dela med mig av problem efter klimakteriet som försvann med Bodily. Att visa att det går, att vi inte ska ge upp för att vi har blivit gråhåriga, mulliga och fyllt 50.

Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag vet hur enkelt det är att ge upp pga stress, andra åtagande där man själv får lägre prioritet. Gläds in i hjärtat att få vara med och skrika hejarop och ”ge inte upp!” när energin tryter. Att få vara med och försöka förenkla, göra resan lättare att göra. Bonus är när man hör om andras glädje, när värk eller andra fysiska besvär försvinner, som det gjorde för mig.

Vad gör att dina vänner, som inspireras, inte går med i Bodily? 

Det finns en rädsla att man ska vara ”dålig” på träningen och då vill jag bara säga att det handlar inte om att vara bra eller dålig på övningarna. Det handlar om DIN hälsa och det viktigaste är att träningen blir gjord. Skit i vad andra tycker. Tänk på dig själv och må bättre. 

Andra ”vet” att en diet fungerar bara så länge som du går på dieten. Mitt svar är att Bodily INTE ÄR en diet. Det är ett livsstilsval. Att äta lite och ofta, att undvika onödigt socker är bra för alla. 

Efter 10 veckor på Bodily ska vi ta vad vi lärt oss in i vardagen för att fortsätta goda vanor men även kunna äta tårtan på kalaset eller skåla i champagnen. 

Bodily är inte ett bantningsprogram som du gör 10 veckor och sen går tillbaka till vardagen som den var innan. Bodily är en bestående livsstilsförändring för de som vill ta hand om sin kropp för att göra vad man kan för en mer holistisk hälsa.

 

Matilda Bennedicks, coach i Team Bodily 

Coach Matilda

Matilda, 30 år, bor sedan sju år tillbaka med man och två barn i Australien. Hon älskar att vara aktiv och träna och har alltid haft ett stort intresse i träning och kost. Gick sin första Bodily-program i början av 2022.

Det gav mig otroligt mycket och jag har sedan dess fortsatt min resa genom att delta i The Amplifier och medverka som mentor i The Changer.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag är en planerare, gör veckans alla mål/måltider varje söndag.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Genom en vän.

Hur har din ”resa” varit?

Den har varit otroligt lärorik och gett mig ett resultat som jag bara hade kunnat drömma om.

Vad är din favoritträningsövning?

Plankan.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Jag älskar att planera och lägga upp veckan som kommer, så Bodily funkar otroligt bra.

Har du inspirerat andra i din omgivning? 

Jag har inte nått till de stadiet att jag har fått någon annan att gå med i programmet men jag har fått personer att bli mer aktiva på egen hand.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Jag är med i Team Bodily är för att jag verkligen finner ett stort intresse till träning och kost. Upplägget som Bodily har är något jag verkligen tror på och kör på själv oavsett om jag är på ett av programmen eller inte. Det har verkligen blivit min livsstil. 

Att stödja deltagarna är otroligt roligt samtidigt som det kan i vissa tillfällen vara lite jobbigt men väldigt lärorikt. Man lär sig så mycket mer än om bara träning, till exempel att läsa folk och deras behov av stöd under resans gång.

 Josephine BJörklund, coach i Team Bodily 

Coach Josephine B

Josephine Björklund, 44, Stockholm, har arbetat som danslärare i över 20 år.

Vad är det bästa med Bodily?

Jag tycker att både strukturen för både kost och träning fungerar väldigt bra i mitt liv. Maten är så god att den inte innebär några större uppoffringar för mig utan jag blir snarare påmind om att äta ofta och varierat vilket jag mår bra av. I träningen finns det så pass god variation av övningar att jag upplever att jag utvecklar styrka i hela mig.

Hur har din ”resa” varit?

Min resa var självklar på något vis. Det fanns ett färdigt upplägg när jag kände att jag tappat rytm, riktning och motivation. Det var lite som att bli upplyft på en räls och sedan kändes det ganska lätt att bara köra på. Trots det häpnades jag över hur stor förändring det blev i ork och skärpa. Jag orkade helt plötsligt mer än jag hade trott. Då menar jag inte i antal armhävningar eller kilometer i löpspåret, utan snarare känslan av att känna sig pigg och orka fokusera.

Var det svårt att lägga om kosten?

Nej, inte alls, det var snarare ljuvligt. Alla mina favoritsmaker finns i recepten. I början saknade jag dock bröd, men det har jag numera en mer balanserad inställning till.

Har du ett favoritrecept?

Det varierar hela tiden och nu skulle jag nog säga att fiskburgare med zucchinisallad ligger i topp. Sent i september kommer linsgrytan Dahl att vara mitt bästa tips på en värmande lunchlåda. I The Summer Special uppskattade jag halloumi med sötpotatis och grönkål.

Varför valde du att bli coach?

Jag är nyfiken och vill lära mig mera genom att inspireras av andra. Det sker automatiskt både genom våra möten i teamet och med alla deltagare.

Vad motiverar dig?

Jag är nördigt intresserad av rörelse och i synnerhet kvalitet i rörelse. Jag kan lägga hur mycket tid som helst på att söka efter ett optimal precision och koordination i en rörelse. Jag är nästan helt ointresserad av personliga rekord och maxtester. Jag söker alltid efter en upplevelse av optimal balans, koordination eller hållning. 

 

 

 

Jessica Gustavsson, coach i Team Bodily 

Coach Jessica

Jessica Gustavsson, 42, bor på Resarö utanför Vaxholm i Stockholm skärgård tillsammans med maken Daniel och tonårsdöttrarna Isa och Tilde, och katten Luna. Hon pluggade till systemvetare (ingenjör) och har en magisterexamen från Uppsala universitet. Jobbar som utvecklingschef/enhetschef inom IT.

Berätta något speciellt om dig själv!

Jag har spelat fotboll med Zlatan Ibrahimovic.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Coach Jane Haglund jobbar i mitt team på jobbet, och det var hon som introducerade mig för Bodily.

Hur har din ”resa” varit?

The Changer var enkelt! Det var lätt att följa planen – både vad gäller kost och träning. Jag gick ner 16 kg och blev 500 % starkare! Sedan började det svåra att hitta balansen i fortsättningsprogrammen. Nu har jag gått upp några kilon, men är ändå starkare än någonsin! Jag började springa i augusti 2021 – tack vare Bodily – och ställde mindre än ett år senare upp i Stockholm Marathon vilket avslutades på cirka 4:30. Wow!

Vad är din favoritträningsövning?

Löpning.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Jättebra! T.o.m. barnen gillar Bodily-recepten!

Har du inspirerat andra i din omgivning?  

Jag har fått fem personer att anmäla mig till Bodilys program.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Det är inspirerande och roligt! Det är ett sätt för mig att hålla min egen inspiration att fortsätta träna och äta rätt!

 Nina Bergström, coach i Team Bodily 

Coach Nina

Nina Bergström, 41 år, bor i Karlstad med man och sjuårig son, plus två bonusbarn på 19 och 21 år som stannade kvar i Stockholm när vi flyttade till Värmland. Som arbete drivs jag av att förbättra skyddet mot olyckor, för dig, på en statlig myndighet. Floskler?! men det är vad jag tänker på när jag arbetar för ett likvärdigt skydd mot olyckor i Sverige oavsett var du bor eller befinner dig. Min specialitet är att analysera och transformera data till något som beskriver en riskbild.

Berätta något speciellt om dig själv!

Inom ett år så hoppas jag att vi återigen har en hund i huset.

Vad är det bästa med Bodily?

Att man får verktyg och stöd för ett hållbart förhållande till mat, dvs att det inte bara är 10 veckors förändring utan en fortsättning för att hitta en balans.

Hur har din ”resa” varit?

Som alla resor går det upp och ner, där framförallt arbetslivet och privatlivet påverkar. ”Change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end” – citat av Robin Sharma.

Svårast för mig var under ”The Balancer” med att försöka hitta en balans.

Var det svårt att lägga om kosten?

Nej, jag har provat så många olika sätt och äta och upplever inte att det är svårt till att börja med. Det svåra är att hålla i en förändring och tankesätt, dvs det är inte svårt med ”vad jag äter” utan mer ”hur jag äter”.

Har du ett favoritrecept?

Proteinlatten som mellanmål och sötpotatis med kyckling och curryröra som måltid.

Varför valde du att bli coach?

För att jag får inspirera och att jag blir inspirerad. Det ger energi helt enkelt.

 Mariana Johansson, coach i Team Bodily 

Coach Mariana

Mariana Johansson, ursprungligen från Mexiko men flyttade jag till Sverige för kärlekens skull. Är 43 år, har två döttrar, högstadielärare.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Jag fick höra om Bodily genom en kompis som också befann sig i samma situation som jag, vi ville båda göra en förändring i livet. Vi pratade om det och jag hakade på tillsammans med min kompis. Började med Bodily i april 2021.

Hur har din ”resa” varit?

Efter en lång period med trötthet, övervikt och dåliga kostvanor och näst intill ingen träning började min resa med Bodily. Tufft i början förstås, men så småningom såg jag resultat och det gav mig motivationen att fortsätta. Jag märkte att jag orkade mer än vad jag trodde och att det var möjligt att må bra, känna mig piggare och starkare på kort tid – enbart 10 veckor av mitt liv förändrade allt. Därför har jag fortsatt att behålla Bodily-rutinerna som jag har lärt mig med kost och träning så gott det går för en mer hållbar livsstil och mående.

Vad är din favoritträningsövning?

Att träna med repet har varit en utmaning. Att våga testa sina gränser i styrkan och att ge allt i varje slag har gjort att jag frigjort så mycket stress och vunnit en massa endorfiner som gjort att jag efteråt mår fantastiskt.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Efter ett tag med Bodily blir det mer och mer naturligt att göra viktiga val vad det gäller kosten. Man vet redan vad som ska finnas i kylskåpet och skafferiet. Man följer planen mer naturligt. Vad det gäller träning är det ett måste att få det gjort oavsett tiden, jag brukar träna tidigt på morgonen innan jobbet. Då blir jag effektivare resten av dagen.

Har du inspirerat andra i din omgivning?  

När någon ser ens förändring fysiskt och i måendet och frågar, ja, då är det självklart att jag passar på att berätta om Bodily. Det är det bästa beviset på inspiration.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Det bästa med att vara i Team Bodily är att se deltagarnas vilja att göra en förändring i sitt liv oavsett situationen de befinner sig i. Det är så himla häftigt att se deras utveckling under processen och resultat.

 

Anna Granström, coach i Team Bodily

Coach Anna

Anna Granström, 42, bor lite utanför Stockholm.Har två barn och jobbar som jurist på en statlig myndighet som har ansvar för hälso-, sjukvårds-, omsorgs- och tandvårdsfrågor.

Vad är det bästa med Bodily?

Det är en hållbar, balanserad livsstil som jag mår riktigt bra av.

Hur har din ”resa” varit?

Från måttligt skeptisk till frälst. Jag var jättenöjd med resultaten efter The Changer, men det var bara början. För mig är Bodily inte längre en resa, utan själva målet, dvs hur jag lever och vill leva.

Var det svårt att lägga om kosten?

Inte direkt. Mycket var sånt jag redan åt. Är t.ex. vegetarian sedan 30 år. Däremot var det ovant att äta frukost, och att äta mindre mål. Kom dock in i det ganska snabbt.

Har du ett favoritrecept?

Laxfärsbiffarna! Och muggkaka, sötpotatisomelett och självklart grekisk yoghurt 😋

Varför valde du att bli coach?

Jag var mentor och blev automatiskt assisterande coach. Ville vara med i teamet för att jag kände en sådan eufori efter The Changer. Jag ville peppa och hjälpa andra! Är jätteintresserad av kosten också och att experimentera med dem.

 Edward Edde De Forest, coach i Team Bodily 

Coach Edward

Edward de Forest. Kallas för Edde. 47 år. Bor i Frösunda i Solna med min sambo. Har fyra barn, 19, 16, 5 och 2 år gamla. Jobbar som lärare i matematik och NO på högstadiet på Noblaskolan Solna.

Något speciellt om dig?

Min lillasyster Emmelie vann Eurovision 2013 för Danmark.

Hur hittade du Bodily?

Via Karins Facebook och Instagram eftersom vi är vänner där.

Hur har din resa varit?

Min resa har varit fantastisk. Jag har tappat en del onödiga kilo men framförallt blivit så mycket starkare och fått en bättre hållning. Har tidigare haft återkommande ryggproblem och dessa har minskat rejält nu. Har även fått ett bättre självförtroende när det gäller min kropp som jag annars har haft komplex för. Nu vågar jag ta av mig tröjan på sommaren igen😃

Favorit träningsövning?

Repen är mina favorit. Finns så många olika övningar och man tränar verkligen hela kroppen med dem😃💪🏼

Hur fungerar Bodily i vardagen?

Utmärkt. Trots jobb och små barn så är det väldigt lätt att klämma in ett träningspass i vardagen eftersom det krävs så lite. All träning gör jag hemma på vår uteplats eller inomhus. Många gånger är mina små barn med mig under träningen och det går jättebra😃

Har du inspirerat andra i din omgivning?

Ja, det har jag. Flera på mitt jobb har anmält sig men även släkt och vänner. De ser framför allt på mig och mina resultat samt att de hör mig berätta om allt positivt med Bodily.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Att vara en del av Team Bodily är härligt. Man får så mycket hjälp och inspiration av varandra. Det är så roligt att peppa deltagarna fram till att nå sina mål och man blir så glad när de blir nöjda över sina egna prestationer och att man har varit en liten del av deras resa. Jag vet hur mycket peppande kan betyda när man har det lite tyngre.

Josefin Forsell, coach i Team Bodily

Coach Josefin

 

Johannes Sundlo, coach i Team Bodily

Coach Johannes

 

Sandra Messer, coach i Team Bodily

Coach Sandra

 

 

Coach Cilla

 

Maryan Pakpetrat, coach i Team Bodily

Coach Maryan

 

Louise Biesterfeld, coach i Team Bodily

Coach Louise

 

Linda Fagerström, coach i Team Bodily

Coach Linda F

 

Klara Bohman, coach i Team Bodily

Coach Klara

 

Karin Trulsson, coach i Team Bodily

Coach Karin T

Coach Johanna

 

 

Christina von Otter, coach i Team Bodily

Coach Christina 

 

Agnes Lindberg, coach i Team Bodily

Coach Agnes

 

Ann Orrgård, coach i Team Bodily

Coach Ann

 

Carolina Haraldson,  coach i Team Bodily

Coach Carolina

 

Christina Schottner, coach i Team Bodily

Coach Christina

 

Daniel Åkerblad, coach i Team Bodily

Coach Daniel

 

Coach Kristin

 

 

 

 Bilder kommer.

Coach Victoria

Victoria Neander, 33, bor i Landvetter utanför Göteborg. Just nu föräldraledig, men jobbar annars som kontorsansvarig på ett skyltföretag. Har tre barn, 1, 4 och 7 år gamla.

Berätta något speciellt om dig själv!

  1. Jag springer runstreak och är i dag på dag 134. /Jannes kommentar att Runstreaken kommer att vara avbruten (eller jättemånga dagar mer än 134 dagar lång) när detta publiceras.
  2. Jag ammade mitt mellanbarn i nästan tre år.

Hur hittade du till Bodily första gången?

Det var min man som hittade Bodily via kompisar på sociala medier och frågade om vi skulle köra ihop.

Hur har din ”resa” varit?

Jag mådde väldigt dåligt av allt stillasittande och dåliga matvanor efter ännu en jobbig graviditet och kände att jag behövde hjälp och vägledning. 

Så jag började med Bodily när min bebis var ca fyra månader gammal och älskade det från start! Tio veckor gick utan större problem och jag kände mig starkare och smidigare och som en roligare och gladare mamma och fru.

Eftersom att jag ammar så har jag skippat metaboozt, vilket jag ser fram emot att testa i framtiden.

Vad är din favoritträningsövning?

Dead bug och att löpa.

Hur funkar Bodily i din vardag?

Perfekt! Äter jag för dåligt på förmiddagarna trycker jag i mig mat hela kvällarna. 

Bodily har lärt mig att ta ett extra mål mat på förmiddagen vilket gör att jag håller mig jämn hela dagen.

Har du inspirerat andra i din omgivning?  

Ja, flera har sett mina bilder och videos på sociala medier och också kört Bodily med goda resultat! Jag har då hjälpt till och stöttat under resans gång vilket folk har verket uppskatta.

Vad är det du gillar med att vara en del av Team Bodily? Hur är det att ge stöd till deltagarna på deras resa?

Det är så roligt att se folk gå från att ifrågasätta allt i minsta detalj (precis som jag gjorde i början av mitt första program) till att efter 10 veckor vara supernöjda med sina resultat! 

Det är också en så härlig sammanhållning i gänget och man kan vara ärlig med vilken situation man själv befinner sig i i livet.

 

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.