Om Karin

Karin Franzén Bohman

Möt Karin Franzén Bohman – grundare av Bodily

Karin Franzén Bohman har alltid drivits av att inspirera och vägleda människor så att de utvecklas. I 40 år har hon på olika sätt coachat – inom idrott, men också på andra sätt.

BÄTTRE VANOR I VANLIGA MÄNNISKORS VARDAG

Målsättningen byggde på en enkel grundtanke: Bodilys program ska vara för vanliga människor. Vem som helst ska kunna vara med. Träningen ska vara enkel att genomföra. Man måste inte ha tillgång till gym eller invecklade maskiner. Maten ska vara lätt att laga, god, nyttig och inspirerande för ögonen.

– Det handlar om att ge bättre vanor till människors vardag med träning och kost. Jag är övertygad om att det inte behövs jättestora omställningar eller plågsamma eller extrema program. Det ska gå att nå tydliga och varaktiga förbättringar och bättre mående genom små förändringar i vardagen genom mer rörelse och bättre mat.

Karin menar att det viktiga är att få det gjort, när som helst, som man är, var som helst.

– Jag brukar säga – ja, det är lite som ett mantra, att: ”gör ditt bästa och gör det med de förutsättningar du har i dag. I morgon är en ny dag med nya förutsättningar”. Det är enkelt och Bodilys deltagare förstår det. Enkelheten är nyckeln!

Programmen ska helt enkelt passa alla, men givetvis krävs det individuella anpassningar. Det är något som Bodilys coacher hjälper till med, med stöd av Karin.

– Jag har alltid drivits av att inspirera och vägleda människor så att de utvecklas. Att se en person äntligen klara av att göra något – t.ex. en rörelse – som hen försökt länge och inte klarat och med lite tips och träning äntligen lyckas göra, är verkligen något alldeles speciellt. Den lyckan jag ser hos vuxna, på samma sätt som när barn klarar något för första gången, ger mig energi att fortsätta. 

Karin Franzén Bohman ser oförskämt frisk, pigg och vältränad ut. Och det märks att hon brinner för det som Bodily hjälper människor som vill åstadkomma en förändring med. Hon ler, skrattar ofta och tittar på mig med pliriga ögon. Karin är grundare av Bodily och vi har träffats för att prata om hur hur idén till Bodily föddes, vad hon ser som de stora fördelarna och även ta en titt i kristallkulan för att se vad framtiden har att erbjuda.

Karin berättar att hon redan som 20-åring började coacha andra, först i olika bollsporter. När hon i 25-årsåldern var färdigutbildad idrottslärare, började hon även coacha i friidrott. 

– Just friidrott kom jag att coacha i nästan 20 år och därefter har jag varit fystränare, mental tränare och kostrådgivare för olika idrottslag och individer.

Fakta om Karin

Karin, 62, som har över 35 års erfarenhet från träning, kost och hälsa – skapar alla Bodilys program och är bland annat utbildad PT, idrottslärare, mental tränare, kostrådgivare och inom idrottsskador. Hon har arbetat som coach såväl för aktiva på världselitnivå som för motionärer, ungdomar och barn. Några idrotter Karin själv utövat och arbetat med är friidrott, löpning, fotboll, basket, tennis, innebandy, volleyboll och simning. 

Hennes döttrar Klara, 30 och Elin, 28 arbetar tillsammans med Karin och Team Bodily med att stärka folkhälsan genom deras arbete med Bodily. Klara, som bor i USA är stjärnan bakom Bodilys konto på Instagram och Facebook. Elin arbetar som läkare i Eksjö, tar fram recept, vägleder i medicinska frågor och arbetar med Bodilyappen.

Karin arbetar även som headhunter och driver företaget TEAMSEARCH Sweden AB, där hon rekryterar chefer och ledare samt arbetar med ledar- och organisationsutveckling.

/länk till Teamsearch: https://teamsearch.se/ 

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.